LASERGRAVERING

Graveringsprocessen

Lasergravering fungere i princippet ligesom en laserprinter, den primære forskel er blot, at laserlyset fjerner et tyndt lag i overfladen eller ændrer overfladekarakteren på det aktuelle emne istedet for at printe. Ved gravering opnås en flot og permanent mærkning.
Vi benytter YAG- og Co2 lasere til udskærings- og graveringsopgaver, og kan således skabe flere unikke udtryk på forskellige overflader og materialer. I Total Gravering ser vi ikke begrænseringer når det kommer til graveringens omfang eller detaljen i udskæringen - vi ser kun muligheder og løsninger.

CO2-laserprinter

CO2-laser printere er velegnet til opgaver, hvor der skal laserskæres eller graveres. CO2-printere benyttes til organiske materialer som fx. glas, karton, papir, plast, træ og meget andet. Nogle af fordelene ved printeren er dens talrige automatiseringsfunktioner som gør den til en perfekt løsning til forskellige opgaver. Lasergraveringsprinteren er desuden meget miljøvenlig og stort set uden driftsomkostninger da dens formål er, at brænde ned i eller fjerne overfladen fra materialet. Arbejdsprocessen udføres støvfrit og er skånsom overfor materialet. Hvis kunden ønsker det kan farvning i graveringen også udføres. Derved er der ingen begrænsninger for omfanget af opgaven indenfor CO2-lasergravering da detaljer og overflader ikke er en hindring når det kommer til denne arbejdsproces.

YAG-laserprinter

YAG-laserprintere benyttes når der skal laves mærkninger. Laseren er hurtigere end CO2-laseren og den gravere primært i metal, keramik, plastik, og andre materialer. Dette giver en bedre kontrast end hvis man bruger CO2-lasere trods der er en højere hastighed ved denne form for lasergravering. Omvendt CO2-printeren er YAG-printeren ikke kompatibel med organiske materialer og opgaverne kan derfor godt være begrænset. Printeren er desuden også mere tidskrævende i opsætningen.